Acasă Blog
Acasă » 2014 » Noiembrie » 9 » Istoria Ochelarilor Pinhole
10:49 AM
Istoria Ochelarilor Pinhole

Ochelari Pinhole - Istoria

Conceput de vechii chinezi încă din secolul 5 Î.H., apoi aplicat 1000 de ani mai târziu.
Alhazen (Ibn Al-Haytham) a folosit principiul pentru a crea camera obscură. În 1573 un om de ştiinţă pe nume Christoph Scheiner a dezvoltat această teorie de bază, dar importantă într-o descoperire optică ce este încă folosită şi astăzi într-un cadru clinic.

Efectul perforaţiilor

O perforaţie poate oferi o vedere mai clară pentru erori de refracţie comune, cum ar fi miopia, hipermetropia, presbiopia (diminuarea focalizării de aproape odată cu înaintarea în vârstă) şi astigmatismul. Îmbunătăţirea vederii prin utilizarea perforaţiilor rezultă din blocarea razelor periferice, care sunt cele mai distorsionate de către erorile de refracţie, de a intra în ochi, reducând înceţoşarea prin permiterea numai a celor mai centrale raze luminoase să ajungă la retină şi să ofere o vedere mai clară. Îmbunătăţirea acuităţii vizuale poate fi foarte evidentă.

Priviţi acest desen a unui ochi miop cu o lentilă cu perforaţii în faţa sa. Veţi observa că ochiul nu permite razele luminoase periferice distorsionate să atingă retina. Astfel înceţoşarea vederii este redusă.

 

Istoria Ochelarilor Pinhole

 
 
 
Categorie: Informaţii Ochelari Pinhole | Vizualizări: 9430 | Adaugă: Ochelari-Pinhole | Tag-uri: Фальковский Геннадий, Supernatural S12E20 | Rating: 5.0/2
Toate comentariile: 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
[ Înregistrare | Autentificare ]