Acasă Blog
Acasă » 2014 » Noiembrie » 9 » Functionarea ochiului si bolile acestuia
11:17 AM
Functionarea ochiului si bolile acestuia
Functionarea ochiului si bolile acestuia. 
Va recomandam folosirea Ochelarilor Pinhole in cazurile de mai jos:

Emetropia, Miopia, Hipermetropia, Astigmatismul, Presbiopia

 

Emetropia

 Aşa "funcţionează" ochiul perfect. Lumina intră prin cornee, care focalizează razele luminoase prin cristalin în interiorul ochiului şi apoi pe retină. Retina funcţionează ca banda de film într-o cameră de filmat şi este  responsabilă de imaginea pe care o vedem. Lumina atinge "macula", o zonă de pe retină care este "construită" pentru a vedea detalii fine. Modul în care lumina este focalizată de către ochi este un factor determinant  major al calităţii vederii. Trei factori sunt importanţi:

 - curbura corneei, puterea cristalinului, lungimea ochiului

 Când aceste trei elemente sunt perfect echilibrate, lumina se focalizează pe retină, dând o imagine clară. Când nu sunt perfect echilibrate, ca în cazul a milioane de oameni, o eroare de refracţie (focalizare) apare  rezultând vederea în ceaţă la distanţă şi/sau de aproape.

Miopia

Miopia afectează unul din patru neozeelandezi. Miopia apare când ochiul este mai mare decât "ochiul perfect". Razele luminoase sunt focalizate în faţa retinei în loc de direct pe retină. (vezi imaginea). Vederea la distanţă este mai înceţoşată decât cea din apropiere. Operaţiile cu laser pot de obicei să corecteze sau să reducă semnificativ miopia prin aplatizarea sau eliminarea ţesutului din centrul corneei.

 

 

Hipermetropia

Hipermetropia rezultă din ochi mai reduşi faţă de "ochiul perfect", cauzând ca razele luminoase să treacă dincolo de retină, (vezi imagine). Vederea de aproape este de cele mai multe ori mai în ceaţă decât cea de la distanţă. Hipermetropia este o afecţiune de vedere la distanţă şi nu ar trebui confundată cu presbiopia, care este necesitatea de a purta ochelari la citit după vârsta de 40 ani (vezi mai jos). Operaţiile cu laser pot îmbunătăţi semnificativ hipermetropia prin eliminarea ţesutului din jurul centrului corneei. Vederea de la distanţă comună poate rămâne nediagnosticată deoarece la vârste fragede sistemul de focalizare al ochiului poate depăşi problema. Cu toate acestea, mai târziu în viaţă sistemul de focalizare al ochiului pierde capacitatea de a depăşi eroarea şi vederea devine înceţoşată, la început de aproape, apoi la distanţă. 

Astigmatismul

Astigmatismul este cauzat de o diferenţă în curbura corneei (sau a cristalinului). În timp ce un ochi perfect este rotund ca o minge de fotbal, un ochi cu astigmatism arată mai degrabă ca o minge de rugby. Razele luminoase sunt focalizate în mai multe puncte de pe retină. Acest lucru rezultă în imposibilitatea retinei de a focaliza clar imaginea. Astigmatismul este o cauză suplimentară a înceţoşării care poate să apară de la sine, sau de la miopie sau hipermetropie.

 

Presbiopia

O parte normală a procesului de îmbătrânire este slăbirea graduală a capacităţii ochiului de a focaliza de aproape. Acest lucru este posibil din cauza modificărilor cristalinului şi al muşchilor care îl mişcă. Presbiopia face cititul sau munca de aproape din ce în ce mai dificile cu nevoie imediată de ochelari de citit sau bifocali. Acest lucru apare la orice persoană, adică atunci când vederea de la distanţă este corectată total la ambii ochi, oricine va necesita ochelari pentru vederea de aproape împrejurul vârstei de 45-50 ani.

 

 

 

Categorie: Ochiului si bolile | Vizualizări: 10338 | Adaugă: Ochelari-Pinhole | Tag-uri: ipl 2019, Фальковский Геннадий, ipl 2019 time table, Supernatural S12E20, Книгочей | Rating: 4.8/5
Toate comentariile: 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
[ Înregistrare | Autentificare ]